Restaurant Hærværk er en spiseoplevelse med omtanke.

Findes der noget mere fascinerende end at se et frø blive sået og følge den lange farefulde vej, til der står et sprødt spidskålshoved, høstklart lige til at komme på menuen? Når man først har fulgt sine råvarer fra start til slut, så kommer man uvægerligt til at behandle dem med stor respekt og kærlighed.

Da vi i august 2014 slog dørene op på restaurant Hærværk, startede vi en rejse mod et køkken, der kunne håndtere friske sæsonråvarer på de præmisser, som helt naturligt følger dem og de små lokale producenter og leverandører, der dyrker og opdrætter, fanger, jager og sanker for os. Et køkken som hver uge modtager besked om, hvilke råvarer der er høstmodne og allerbedst, for dernæst at fastlægge og forberede menuen til de kommende åbningsdage fra onsdag til lørdag. Det skaber et legende og kreativt køkken, hvor viden og håndværk sikrer dig en kompromisløs gourmet oplevelse.

Menuen er dynamisk, og man får først mulighed for at danne sig et overblik, når man sidder på restauranten. Det giver os rammerne for at ændre og tilpasse til perfektion i henhold til de råvarer, vi har til rådighed. På den måde kan vi servere mad, man ikke nødvendigvis selv ville have valgt, men måske kommer til at elske. 

Bare fordi vi er så hamrende gode til grøntsager, betyder det ikke, at man skal snydes for et stykke fantastisk kød. Ligesom med de andre råvarer betyder omtanke alt, og derfor er der en masse hensyn at tage, når vi serverer kød. Vi tager kun kød fra dyr, som har vært til nytte i produktion. Så ingen kød som kun er blevet til for at blive spist. Her kommer man aldrig til at sidde med kødsved på panden over en stor entrecote, det er der andre steder, som tager sig af. Hos os vil man opleve et mindre stykke kød, fra et dyr der har haft et godt liv før en værdig slagtning. Kødet er modnet til perfektion i vores eget modningsskab, og efterfølgende parteret af os på restauranten. Vi modtager kun hele dyr, hvorom vi kender forhistorien indgående.

I jagtsæsonen vil man opleve, at vildtet fylder modningsskabet og udgør kødet i menuen. Vildt er dyr, der har levet et liv i frihed og er blevet aflivet på en hurtig og ordentlig måde. Dertil skal man ikke glemme den intense smag og kraft, vildtet kan tilføre køkkenet. Vi har aftaler med dygtige lokale jægere, der leverer hele dyr, som vi så selv håndterer. Af samme grund ved vi aldrig helt, hvilket dyr der er på menuen. Det er naturen, der bestemmer.

Når vi siger omtanke, så mener vi det hele vejen rundt. Man finder ingen i restauranten, der arbejder gratis eller uden overenskomst, vi betaler, hvad ordentlige råvarer med udgangspunkt i dyrevelfærd og økologi skal koste, og alt fra servietten til rengøringsmidlerne er nøje udvalgt ud fra et bæredygtigt princip. Vi genovervejer hele tiden vores valg, så man kan spise med den allerbedste smag i munden.

Linktekst
Sådan skriver du en god ansøgning
URL
https://www.udsynmodarbejdsliv.dk/skriv-din-ansoegning
Email
runesbrevkasse@gmail.com
Billede
Naturlige råvare
Materialer
Visning på kort
Vis udbyderadresse
Forventninger

Du kan forvente:

  • at møde engagerede medarbejdere, som gerne vil lærer dig alt om hverdagen i et køkken
  • at kommer til at prøve rigtig mange kokke opgaver
  • at smage en masser lækkert
  • at få stor indsigt i jobbet som kok
  • skiftende arbejdstider
  • at vi er søde og rare mennesker
  • at du kommer til at mærke at vi elsker det vi laver

Vi forventer:

  • at du har lydt til at lære og selv har en nysgerrighed om kokkelivet
  • at du møder til tiden, er velsoigneret og efterlader mobilen i tasken
  • at du kommer i sorte bukser og sort bluse, som gerne må blive beskidt og komme til at lugte af mad
  • at du har gode sko på med skridsikre såler. Din lærer kan evt. booke nogle til dig her.
  • at du er klar på skiftende arbejdstider
  • at du tager del i alle de opgaver vi sætter dig til - også opvasken, for den er også en del at det at være kok
Sted

P-nummer til registrering på Uno Ung: 1019282984

Mødetider

Det aftaler vi.

Huskeliste

Gode lukkede sko. Eventuelt med skridsikre såler. Din lærer kan evt. booke skridsikre sko til dig her.

Beskrivelse af ansøgningsprocedure

For at komme i praktik hos os, skal du skrive en ansøgning og sende til:

Rune Sørensen

Vis ikke på profil
Afbrudt
Skjul kontaktformular
Tilsluttet