
Hvad laver en kok egentlig? Hvordan er hverdagen i et køkken? Skal dine elever blive klogere på jobbet som kok?
I Rasmus Brohaves serie 'Hvad kan jeg blive?' undersøger han en lang række forskellige erhverv. De små film er et input til at give eleverne indsigt i mange forskellige job- og uddannelsesmuligheder. Find alle seriens afsnit her: Hvad kan jeg blive? med Rasmus Brohave
Lærervejledning og materialer
I forløbet får dine elever indsigt i jobbet som kok og mulighed for at reflektere over uddannelse og job.
Undervisningsmaterialet rummer forskellige elevopgaver, hvor eleverne skal huske hvad de har set i videoen og bruge den viden de har fået om jobbet som kok. De skal bl.a. være nysgerrige på det sprog elle jargon, som bruges i et køkken, undersøge og beskrive deres egen livret og forholde sig kritisk til Rasmus Brohave som formidler
Undervisningsmaterialet er udviklet af lærere fra Aarhus Kommune.
I videoen skal Rasmus Brohave prøve at være kok for en dag. Han følger Casper Sobczyk, som bl.a er verdenskendt for sin berømte smørbøf. I videoen er han køkkenchef i København Zoo.
Man kan ikke drømme om noget man ikke kender! Mange erhverv er ikke synlige for børn og unge og de har ikke kendskab til det konkrete indhold i arbejdslivet.
Når I som skole arbejder systematisk med Uddannelse & Job fra 0.-9. klasse, får eleverne mulighed for at undersøge og få erfaringer med et bredt udvalg af arbejde og uddannelse, med fag og brancher - det kan eleverne senere basere deres valg af uddannelse på.
De forskellige aktiviteter og forløb, som du finder på udsynmodarbejdsliv.dk giver mulighed for at få indsigt i det konkrte indhold i forskellige jobs og hvilke forskellige job- og uddannelsesmuligheder. Det kan være med til at skabe grundlaget for et informeret og selvstændigt uddannelsesvalg for den enkelte - både efter grundskolen og senere i livet.
